Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο κρέας που παράγεται από τη σπάνια Ελληνική Βραχυκερατική Φυλή

Επισκόπηση έργου

Το έργο αυτό αξιοποιεί ψηφιακές τεχνολογίες για να συνδέσει τους τοπικούς κτηνοτρόφους με τις ειδικές αγορές τροφίμων, προωθώντας τις σπάνιες αυτόχθονες φυλές ως πολιτιστικό και οικονομικό πλεονέκτημα. Ενσωματώνοντας συστήματα διαχείρισης της αγέλης και ιχνηλασιμότητας, διασφαλίζει ότι το υψηλής ποιότητας κρέας ελευθέρας βοσκής φτάνει σε gourmet εστιατόρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Χρησιμοποιώντας το digitanimal και kalaΘos, το έργο πληροί τα διεθνή πρότυπα στη διαφάνεια της προέλευσης, την καλή μεταχείριση των ζώων και τα logistics, ενισχύοντας τον τοπικό τομέα κρέατος.

Ιστοσελίδα: https://digi-meat.eu/en/

  • Coordinator Beneficiary:
    AMERICAN FARM SCHOOL
  • Partners:
    Apostolos Papadopoulos (meatcompany.gr)
    AUTH Special Account for Research Funds
    ena / Development Consultants
    Green Projects S.A.
    Agromet
    Myki Livestock Cooperative
  • Project timetable:
    2023 - 2025
elGreek