Επισκόπηση έργου
Το έργο αυτό αξιοποιεί ψηφιακές τεχνολογίες για να συνδέσει τους τοπικούς κτηνοτρόφους με τις ειδικές αγορές τροφίμων, προωθώντας τις σπάνιες αυτόχθονες φυλές ως πολιτιστικό και οικονομικό πλεονέκτημα. Ενσωματώνοντας συστήματα διαχείρισης της αγέλης και ιχνηλασιμότητας, διασφαλίζει ότι το υψηλής ποιότητας κρέας ελευθέρας βοσκής φτάνει σε gourmet εστιατόρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Χρησιμοποιώντας το digitanimal και kalaΘos, το έργο πληροί τα διεθνή πρότυπα στη διαφάνεια της προέλευσης, την καλή μεταχείριση των ζώων και τα logistics, ενισχύοντας τον τοπικό τομέα κρέατος.
Ιστοσελίδα: https://digi-meat.eu/en/